DRAWPLUS regelement

Van harte welkom bij de Mailgroep DRAWPLUS.

Zoals de naam al zegt maken we werkstukken met DrawPlus van Serif

Inlichtingen bij de host.

Verder gebruiken we naast DrawPlus, Photo Filtre: een gratis programma.  Daarnaast ook Photo Filtre Studio: een uitgebreider programma, niet gratis.

Als regel  streven wij er naar de werkstukken niet zwaarder te maken dan 400 KB.

We hebben verder 2 uitdagingen een drawuitdaging en een tekenuitdaging . De uitdagingen moeten gemaakt worden met het programma DrawPlus van Serif

In de drawtuitdaging mag alles, wat dit programma te bieden heeft. Ook mogen er afbeeldingen in verwerkt worden. zonder copyright

Dat mag je nooit gebruiken namelijk. De makers van deze foto`s of afbeeldingen zijn soms dagen bezig voor dat ene moment ,en er staat dus niet voor niets copyright op . je kan het herkennen  door of dit tekentje © of ze vertellen het op hun website..

Het is strafbaar om zo maar plaatjes en fotoís van internet te plukken zonder toestemming. Er bestaan internetregels, daar geldt dus dat je andermans werk niet gebruikt tenzij anders aangegeven...

 Op onze website bij de linken staan vrije sites.

Verder hebben we de tekenuitdaging, dus zelfgetekende werkstukken met een  tekentablet of muis, pen en potlood of met behulp van de vormen en uit de  Quick box die in het programma zitten.of de penseelbruches.

Verder hebben we als draw- tekenuitdaging soms een voorbeeld als uitleg, dat je dan eventueel als opdracht kunt maken .

 De uitdagingen zijn niet verplicht, maar als uitdaging is het leuk om hier aan mee te doen.   PSP is niet toegestaan. Dit om de kansen voor een ieder zoveel mogelijk gelijk te stellen.

Uit de ingezonden werkstukken worden er minstens twee van iedereen op de Homepage geplaatst.  Tot het volgende thema.

Per uitdaging mogen er 3 werkstukken worden ingestuurd.

Het advies is om vragen, antwoorden en opmerkingen zoveel mogelijk te combineren met een werkstuk.

Tevens kun je op de homepage uitleg vinden over het programma DrawPlus, www.serif.com    vanuit de leden kunnen nieuwe lesjes en nieuwe ideeŽn worden ingebracht ter beoordeling.

Alle lessen die gemaakt worden door de leden blijft eigendom van DrawPlus groep.

Als algemene regel geldt,dat de normale fatsoensnormen ten allen tijde in acht worden genomen en alle leden medewerking verlenen aan een positieve sfeer in de groep.

 

1    Als we na 2 maanden niets van je gehoord hebben, gaan we ervan uit dat je geen belangstelling voor DrawPlus hebt en we schrijven je dan vervolgens uit. 

2    Ook verwachten we dat je iets laat zien of uitprobeert, en/of dat je vragen erover over de list stuurt.

Scripten  mogen niet , maar de eenvoudige scrollen weer wel ,de  A, AA ,B en de C scroll .muziek mag ook niet van buma/stemra

Uit respect voor elkaars werk:
Wanneer je iets naar de groep stuurt, is er een kans dat men jouw werkstuk gebruikt .  Maar uit respect voor elkaars werk, gebruiken we geen werkstukken of tekeningen  die door andere deelnemers zijn bewerkt. Wil je dit toch doen, vraag dit dan eerst (privť) aan de inzender.
Hiermee bedoelen we niet de afbeeldingen, cliparts of plaatjes uit lessen die voor iedereen vrij te downloaden zijn

Tevens is het niet toegestaan om waarschuwingen tegen mogelijke virusinfecties via de list te verspreiden! Meestal gaat het dan om z.g. HOAX (nep-berichten).
Zijn er werkelijk ernstige virusbedreigingen, dan zal de host een waarschuwing versturen naar de list.
Wilt u op de hoogte zijn of er virusbedreigingen in omloop zijn, abonneer u dan op de nieuwsbrief van 
virusalert.nl/ en/of waarschuwingsdienst.nl.

 

Host Gerrit Hofman gerrithofman@caiway.net

 

Co-Host  Truus Hofman ghofman1@caiway.nl