Truus en Ria hebben mij gevraagd om de nieuwe tekenthema/opdracht te bedenken voor jullie.  Nou dat was voor mij niet zo moeilijk, ik dacht meteen aan het gebruik van lijnen in DrawPlus met pentool. 
Ik hoop dat jullie het een leuk thema zullen vinden en vooral dat jullie zelf ook meer deze leuke tools , pentool, potloodje en brush gaan gebruiken om een tekening te maken. In dit thema tekenen ga ik uit van alleen het gebruik van pentool, geen kleuren als vulling maar de zwart/wit en grijs tinten en jullie fantasie .

-  Eerst begin ik met de instelling van ruitjespapier in cm. (zie View wireframe) in DrawPlus, via rechterklik(muis) linksboven en je ziet een lijstje met diverse instellingen tevoorschijn komen en daar verander je dan de "mm in cm".

-  ga dan naar pentool en klik erop dan zie je een blak tevoorschijn komen met diverse mogelijkheden waarmee je de lijnen kunt trekken en aanpassen.


-  Begin met lijnen van ongeveer 20pt(dikte) (je kan ook eventueel zelf de dikte van de lijnen aanpassen zoals je dat zelf wilt) en ga daarna aan de gang met mogelijkheden in de boven bijgevoegde balk. In deze balk kan je met heel veel mogelijkheden de getrokken lijnen bewerken, veranderen etc.. Wil je de lijnen samenvoegen, klik dan op de lijnen die je wilt groeperen, ga naar Edit en daar zie je "samenstellen" en dan "groeperen" onderaan de lijnen. Zo kan je eindeloos doorgaan. Je kan ook de losse lijnen eerst naar jouw smaak verplaatsen, veranderen, vervormen etc.

-  Gebruik platte lijnen (dikke, brede of smalle, en dunne lijnen) deze keer en geen hulpmiddelen uit Styles, brushes,etc. Het enige dat je kan gebruiken is de shadow tool (vierkantje met pijltje) om wat meer diepte aan de tekening toe te voegen, m.a.w. met deze aangegeven instructies probeer ik aan te tonen dat je met eenvoudige lijnen veel meer en van alles kunt doen om een goede tekening te maken ook al denk je dat je niet kan tekenen.
 


-  Als vulling kan/mag je alleen de "tinten/kleuren" wit, grijs en zwart gebruiken.

-  Ik wil als voorbeeld even doorgeven dat Jac met zijn poes heeft laten zien wat schetsen inhoudt, en wat Nel met haar prachtige bloemen in zwart/wit heeft getekend, ook Truus heeft haar getekende zwart/witte konijntje laten zien.

Als laatste vergeet niet bij onderwerp: "tekenthema" in te vullen en je mag er drie insturen. Als er nog vragen of opmerkingen zijn dan hoor ik ze graag. Groetjes en veel Tekenplezier Mary M